Shiatsu

Stiinta si Arta Presiunii Degetelor

Shiatsu este o formă de masaj care a apărut în Japonia, la începutul secolului XX. Tehnica de bază constă în aplicarea de presiune pe traseele energetice descrise în medicina tradițională chinezească, combinată cu alte tehnici de masaj. Shiatsu este o terapie pe care o regăsim nu numai în Japonia, ci pe toate celelalte continente, într-o mare varietate de stiluri.

Exista stilurile traditionale si stilurile moderne de Shiatsu.

Focused Touch Shiatsu este un stil modern de Shiatsu, unic în România, și include, în plus față de tehnicile tradiționale, tehnici din Terapia Cranio-Sacrală (Cranio-Sacral Therapy – Eliberări Craniene și Shiatsu Facial) și din masajul Trager (tehnici de manipulare ușoară pentru realinierea corpului și deblocarea durerilor articulare).
Focused Touch Shiatsu (Știința și Arta Presiunii Degetelor) se bazeaza pe acordarea de tratamente individualizate fiecărui pacient, cu mare accent pe calitatea atingerii!
În cadrul tratamentului se folosesc tehnici de deblocare a Tsubo de blocaj yang (exces de energie) destinate pentru ajutarea „structurii“ corpului uman.

Beneficiile masajului Shiatsu:

  • tratarea durerilor osteomusculare și articulare (afecțiuni de spate și de membre)
  • deblocarea articulațiilor înțepenite
  • creșterea mobilității și eliberarea tensiunilor musculare
  • migrene, sinuzită, anxietate, depresie, stres
  • recuperare post-operatorie
  • disfuncții ale organelor interne
  • îmbunătățirea stării psiho-emoționale
  • relaxează întregul organism, grăbind procesele de vindecare fizică și emoțională

Masajul Shiatsu oferă energie, claritate mentală, recâștigarea vitalității, prin eliminarea stresului zilnic și a stării de oboseală cronică. Este un sprijin în timpul perioadelor dificile ale vieții, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, divorț.
Este un masaj relaxant și energizant în același timp, nu este obositor, nu este dureros și nu se bazează pe tehnicile masajului clasic sau ale masajului suedez.
Focused Touch Shiatsu este simplu, eficient și precis!